XL Insurance Company

  • Od roku 2018 společnost převzala pojišťovna AXA
  • V ČR XL Insurance Company skončila již v roce 2009

XL Insurance Company – recenze, zkušenosti

Organizační složka XL Insurance Company dříve figurovala také na českém pojišťovacím trhu, kde měla svou vlastní pobočku. Klientům poskytovala ochranu v oblasti neživotního pojištění, kam spadá pojištění odpovědnosti, povinné ručení, havarijní pojištění či jiná pojištění majetku.

Od roku 2009 v důsledku finanční krize své působení v České republice ukončila a svou centrálu přesunula do Rakouska. Zůstala však nadále aktivní v oblasti střední a východní Evropy.

Veškeré smlouvy XL Insurance vyřizovala z pozice rakouské centrály, a to i pro české klienty, kteří měli samozřejmě nárok na pojistnou smlouvu v češtině.

Sháníte nejlevnější povinné ručení? Nechte si přehledně srovnat nabídky.

Srovnat povinné ručení >

Nejedná se přitom o jedinou pojišťovnu, která v ČR svou činnost v minulosti ukončila. Dalším příkladem je pojišťovna Triglav, která nově funguje pod názvem Direct.

Pojišťovna AXA převzala XL Insurance

Další stěžejní událost pro XL Insurance nastala o 9 let později. Pojišťovna AXA převzala XL Insurance v roce 2018 za téměř 15 miliard korun. Vzniklo také nové logo vzniklé divize a název AXA XL.

Převzetí proběhlo tak, že v rámci AXA pojišťovny vznikla nová divize, která je věnována velkým obchodním liniím P & C, v její gesci jsou také zvláštní rizika. AXA díky tomuto spojení mohla expandovat také na trh pojištění vozidel, dříve se totiž věnovala pouze oblasti životního pojištění a spořících produktů. Jednalo se tak o strategický krok za účelem rozšíření služeb.

Divize AXA XL má tři klíčové části – XL pojištění, XL zajištění a XL Consulting.

AXA XL je tak vedena jako dceřiná společnost pojišťovací společnosti AXA. Má sídlo ve Stamfordu ve státě Connecticut a v současné sobě disponuje více než 100 pobočkami na 6 světadílech.

Povinné ručení si lze snadno sjednat online a za pár minut.

Prohlédnout si nabídku povinného ručení >

Nově se AXA XL zaměřila například na pojištění nových rizik vznikajících v souvislosti s autonomními vozy. K běžnému pojištění auta si tak bude možné pojistit také kybernetická rizika nebo krizový management.