Výhody sjednání povinného ručení online

Online sjednání povinného ručení s sebou nese řadu výhod. Patří mezi ně především finanční a časová úspora a také možnost vyřídit vše, včetně uzavření smlouvy, výpovědi povinného ručení, z pohodlí domova. Jak vlastně pojištění vozidla online funguje?

TIP: Nabídka pojišťoven a pojištění je velmi rozmanitá, ovšem pandemie koronaviru mohla nabídku pojišťoven velmi ovlivnit. Koronavirus ovlivnil také frekvenci využívání individuální dopravy, přesto povinné ručení zdražilo o 2,9 %.

Hlavní výhody sjednání povinného ručení online (přes internet):

Zákonné pojištění vozidla je sice povinné, ale i na něm se dá ušetřit. Také Vás ale nebaví obíhat jednotlivé pojišťovny a zjišťovat, které mají nejvýhodnější nabídky?

V tom případě pro Vás máme řešení – sjednání zákonného pojištění auta přes internet pomocí online kalkulačky pojištění auta a použití online srovnávače povinného ručení. To má oproti klasickému uzavírání pojištění odpovědnosti z provozu vozidla mnoho výhod.

Například:

  • online služba povinného ručení srovnání spočítá cenové nabídky od všech českých pojišťoven
  • detailní informace o jednotlivých produktech a možnost jejich přímého porovnání
  • razantní úspora času – aktuální ceny povinného ručení se zobrazí přehledně na jednom místě
  • zásadní úspora peněz – získáte bonus za sjednání přes internet

Online kalkulačka zkrátka každému během pár minut najde to nejlevnější zákonné pojištění auta přímo na míru. Jedná se o nejlevnější a nejrychlejší možnost, jak uzavřít povinné ručení.

V budoucnu však dojde ke znatelnému zvyšování cen. Povinné ručení se stěží zaplatí, jelikož výše škod stále roste. Řidiči by tak měli zůstat na pozoru a očekávat úpravu nabídek pojišťoven. Z ledna na únor povinné ručení zdražilo o 62 Kč, jak již vyplývá z modelové situace uváděné v POVIndexu.

Jak obdržím smlouvy a „zelenou kartu“?

Někteří lidé se bojí, že v případě uzavření smlouvy přes internet budou stejně muset někam jezdit a doklad o zaplacení si vyzvedávat. Vy se ovšem nemáte čeho bát, protože…

  • tzv. zelenou kartu“ Vám zašleme tentýž den na Váš e-mail
  • jednotlivé smlouvy k podpisu Vám zašleme e-mailem, nebo klasickou poštou

Online lze kromě zákonného pojištění sjednat i výhodnou cenu havarijní pojištění vozidla. Případně lze online vyřídit také zrušení povinného ručení.