Před dovolenou v cizině nezapomeňte kromě sebe pojistit i svého čtyřnohého přítele

Před pobytem v zahraničí je vhodné pojistit nejen sebe, ale i svého zvířecího miláčka. Tím se cestovatel vyhne případným vysokým poplatkům za veterinární ošetření, které by dovolenou značně prodražily. Pojistit lze i škodu, kterou by zvíře mohlo způsobit.

Do zahraničí každoročně cestují tisíce Čechů a mnozí z nich si s sebou samozřejmě berou i své zvířecí miláčky, především psy. Jen někteří z nich si však uzavřou cestovní pojištění a jen hrstka lidí si nezapomene také sjednat pojištění pro čtyřnohého přítele. Přitom, vysokým výdajům za ošetření kočky, psa nebo fretky se dá snadno předejít. Stačí jen nezapomenout na sjednání správného cestovního pojištění.

Najít dobrou pojišťovnu není snadné

Výběr správné pojišťovny, která uhradí případné poplatky za veterinární léčbu, však nemusí být na začátku nikterak snadný. Pojištění psů nabízí jen několik pojišťovacích domů, s ostatními mazlíčky pak výběr ještě více klesá. Některé pojišťovny pak nabízejí pojištění odpovědnosti za škodu, kterou zvíře způsobí. U obou variant se ale vždy jedná pouze o připojištění, které se uzavírá k cestovnímu pojištění klienta.

Cestovní pojištění nemusí být drahé. Pořídit lze již od 7 Kč na den.

Získat online cestovní pojištění >

Pozor na pojistné podmínky a limity

Jednotlivé podmínky, které musí zvíře splňovat, aby bylo možné pojištění uzavřít, se mohou u jednotlivých českých pojišťoven nepatrně lišit. Mezi základní kritéria však patří:

  • dobrý zdravotní stav
  • pas zvířete v zájmovém chovu
  • identifikace mikročipem či tetováním
  • 3 měsíce až 8 let věku zvířete

Pojistné limity pro náklady vynaložené na veterinární léčbu se pohybují od deseti do padesáti tisíc korun. Všechny pojišťovny vyžadují spoluúčast klienta, světlou výjimkou je jen UNIQA pojišťovna. Některé pak mohou klienta i nemile překvapit. Například Česká pojišťovna proplácí jen 70 % nákladů vynaložených na veterinární ošetření zvířete.

Výši pojistného ovlivní mnoho faktorů

Cena pojištění zvířete závisí především na jeho hmotnosti, stáří, velikosti, rase a na limitu výše pojistného plnění. Tu lze většinou stanovit v rozmezí od 15 000 do 30 000 korun. Na výši pojistného naopak nemá vliv, zda se majitel bude se svým psím miláčkem koupat u moře nebo chodit po horách. Zcela zvláštní postavení pak mají služební a asistenční psi, pro které poskytují pojistitelé výrazné slevy.

Zvíře snadno způsobí škodu

I ten nejhodnější pes může především v cizím a stresujícím prostředí někoho zranit nebo něco zničit. Za následné škody pak samozřejmě zodpovídá jeho majitel, který musí případnou finanční škodu uhradit. Většina pojišťoven proto nabízí krytí škod způsobených psem z pojištění odpovědnosti klienta, které je sjednané k jeho cestovnímu pojištění. Jediné pojišťovny, které nekryjí škody způsobené psem v zahraničí, jsou AXA pojišťovnaDirect pojišťovna.

Také se chystáte se svým mazlíčkem do zahraničí a nevíte, u které pojišťovny mu sjednat pojištění nebo to nestíháte zjišťovat? V tom případě využijte naše online srovnání cestovního pojištění a ušetříte mnohem více než jen váš čas.