ČSOB Pojišťovna zavede novou službu: Povinné ručení bez povinností

Každoročně stoupá počet škod, které automobilům v zimě a těsně po ní způsobí výtluky na silnicích. Podle vyjádření zástupců pojišťovny Allianz počet škod navíc stále více poroste.

Od Nového roku se budou moci naši klienti spolehnout na svou pojišťovnu i v případech, kdy je nabourá řidič vozidla pojištěného u jiné společnosti. ČSOB Pojišťovna totiž od 1. 1. 2011 spouští pro nové i stávající klienty službu přímé likvidace škody, a to pod názvem Povinné ručení Bez starostí. Služba je plně zdarma.

„Klient v případě, že bude nabourán jiným řidičem, nemusí obcházet cizí pojišťovny. Vše za něj zařídí rychle a kvalitně jeho ČSOB Pojišťovna. V podstatě mu stačí pouze zavolat na bezplatnou infolinku a o víc se starat nemusí. Navíc součástí pojistného plnění je i úhrada nákladů na náhradní vozidlo,“ uvedl Jaroslav Král, ředitel Odboru produktů neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny.

Nejlépe se dá tato služba popsat na příkladu.

Je složité vyznat se ve všech nabídkách pojišťoven? Vyzkoušejte naše Srovnání cen povinného ručení.

Jak to fungovalo dosud:

Soused Vás naboural na parkovišti. Volal jste do své pojišťovny, kde máte sjednáno povinné ručení, ale tam Vám sdělili, že musíte kontaktovat pojišťovnu viníka a že škoda bude uhrazena z jeho povinného ručení. Ptal jste se tedy souseda, kde je pojištěn a zda již škodu nahlásil své pojišťovně. Prý zatím neměl čas. Teď čekáte, až Vám jeho pojišťovna škodu uhradí. Doplácíte na něco, co jste sám nezavinil.

Jak to funguje se službou Bez starostí:

Soused Vás nabourá na parkovišti. Zavoláte do své ČSOB Pojišťovny, která Vaše auto prohlédne a škodu Vám uhradí (v průměru do 3 dnů)! Vše vyřídíte se svou ČSOB Pojišťovnou rychle a bez jakýchkoli problémů. Další nutná jednání s viníkem a jeho pojišťovnou za Vás vyřídí ČSOB Pojišťovna.

Podmínky/pravidla pro poskytnutí služby:

  • služba se týká pouze vozidel kategorie 3 (motorová vozidla do 3,5 tuny),
  • služba se vztahuje na škody způsobené na vozidle (nikoliv škody na zdraví nebo na majetku třetích osob)
  • služba se vztahuje na škody s jasným (100%) zaviněním protistrany

Pro stávající klienty s pojistnými smlouvami, kde je sjednáno povinné ručení, bude tato služba aktivována automaticky vždy ve výročí pojištění. „U nových klientů je již součástí nových smluv platných od 1. 1. 2011,“ uvedl Jaroslav Král.