Sháníte vozidlo z bazaru? Vyzkoušejte AAA Auto!

Společnost AAA Auto International je jedním z největších provozovatelů autobazarů v České republice. Své pobočky má ale i na Slovensku či Maďarsku. Případní zájemci by ji proto měli určitě vyzkoušet. Je ale dobré mít s s sebou někoho, kdo vozům rozumí.

Prodej i výkup

Firma nabízí více než osm tisíc vozidel s doživotní zárukou na jejich legální původ. Případný zájemce si nejdříve automobil vyhlédne na internetových stránkách společnosti. Poté si vůz zarezervuje a dostaví se na pobočku, kde si ho prohlédne a vyzkouší. Nakonec proběhne samotná platba, ať už v hotovosti, nebo pomocí leasingu či protiúčtu. V případě nespokojenosti by mělo být možné automobil do sedmi dnů vyměnit.

Kromě prodeje ojetých aut se AAA Auto zaměřuje i na jejich výkup. Případným zájemcům nabízí peníze ihned a v hotovosti, vyřízení administrativy, doplacení leasingu či úvěru a tak dále.

TIP: V případě, že prodáváte auto, je dobré myslet i na výpověď povinného ručení.

Jak výkup probíhá

Nejprve si zákazník musí obstarat plnou moc k převodu vozidla. Ověření podpisu za 30 Kč provádějí zaměstnanci na pobočkách České pošty a služby Czech Point.

S ověřenou plnou mocí se zákazník dostaví na pobočku, kde dojde ke kontrole dokladů a technického průkazu. Vozidlo se prověří během testovací jízdy. Provede se také detailní kontrola auta i diagnostiky a následně se stanoví cena.

Nelze vynechat i ověření legality a najetých kilometrů. Posledním krokem už je jenom vyplacení hotovosti.

Ověření legálního původu

Ještě než společnost vůz odkoupí, je vyžadována tato kontrola. Při ní se například zjišťuje, zda není automobil veden jako odcizený či není dotčen exekucí nebo insolvencí. Dále se prověřuje soulad VIN kódu s údaji v technickém průkazu a podobně.

Nezapomeňte na recenze

Nyní, už tedy zbývá jen nějaký ten automobil koupit nebo naopak prodat. V případě nákupu je nutné nezapomenout na vyřízení autopojištění –⁠ povinného ručení a případně i havarijního pojištění.

Ještě předtím, je však vhodné prohlédnout si recenze této společnosti. Ne vždy jsou totiž úplně kladné.

Podobně jako každá jiná, i tato firma má na svých stránkách desítky kladných referencí. Na fotkách lze vidět desítky usměvavých klientů s modely, které si právě pořídili. Na druhou stranu, ty nespokojené sem určitě nikdo dávat nebude.

Zajímavá hodnocení se dají najít například na stránkách auto.cz. Zde je povětšinou AAA Auto hodnoceno kladně. Podobně dopadla hodnocení i na portálu recenze-autobazaru.cz. Naopak na hodnoceni-autobazaru.cz převažují negativní recenze. Na jiných místech zase AAA Auto vůbec hodnoceno není.

Ideální možnost, která pak případnému zájemci o výkup nebo nákup automobilu zbývá, je vzít si s sebou někoho zkušeného. Ideálně automechanika, kterého zná, a který dokáže například nabízený model lépe zhodnotit.