Pojišťovnou roku 2016 se stala Allianz, a to není zdaleka všechno

Allianz se stala Pojišťovnou roku 2016 a zlato získala i v kategoriích Životní pojištění roku 2016, Autopojištění roku 2016 a Penzijní společnost roku 2016. Vyhrála tak doslova všechno, co se vyhrát dalo.

„Získat první místa ve všech pojišťováckých kategoriích se nám podařilo už vloni a jejich letošní obhajoba, okořeněná navíc prvenstvím mezi penzijními společnostmi, je úžasný počin, který se ještě nikdy nikomu nepodařil,“ uvedl Jakub Strnad, předseda představenstva Allianz pojišťovny a Allianz penzijní společnosti.

Allianz je stále viditelnější a naše produkty i služby oceňují nejenom klienti, ale i odborníci. V životním pojištění jsme jako první začali nabízet produkt bez absurdních poplatků a v rámci autopojištění jsme zavedli novinku, spočívající ve výpočtu sazeb podle ujetých kilometrů, navíc bez instalace telematické jednotky, která neustále sleduje řidiče. Vyhrát je skvělé, ale obhájit vítězství je prostě neuvěřitelné a moc si toho vážíme,“ dodal Strnad.

Fincentrum Banka roku 2016 je soutěží oceňující služby a produkty finančních společností v ČR. O vítězích většiny z patnácti vyhlašovaných kategorií hlasuje odborná porota, což byl i případ všech čtyř vítězných kategorií Allianz pojišťovny.

Porota je složena ze zhruba 70 členů – odborníků z finanční oblasti, státní správy, akademické a politické sféry a v neposlední řadě i zástupců předních korporací v České republice. Letos se znovu shodli na tom, že produktové novinky Allianz pojišťovny si zaslouží ta nejvyšší ocenění.

V roce 2016 rovněž došlo k odkoupení pojišťovací části Wüstenrot pojišťovny, čímž Allianz v České republice rozšířila svou klientelu.