Nebaví vás studium na českých univerzitách? Vyzkoušejte Dánsko!

Stále více mladým lidem připadá vysokoškolské studium v České republice zastaralé a nevyhovující moderní trendům. Pokud k nim patříte i vy, máme pro vás řešení. Vyzkoušejte studium v Dánském království a budete překvapeni.

Proč studovat právě v Dánsku

Kladete si otázku, proč byste si měli vybírat právě univerzitní studium v Dánském království, když v cizině existují školy v daleko lákavějších destinacích? Důvodů, proč si zvolit právě tuto skandinávskou zemi je hned několik.

Dánsko je v současné době jedním z ekonomicky nejvyspělejších evropských států s rozvinutým a propracovaným sociálním systémem. Kromě toho je v této zemi také velmi vysoká životní úroveň, krásná příroda, zajímavé kulturní i historické památky a především přátelští lidé.

Na kvalitním vzdělání si Dánsko zakládá

Jako jedni z mála Dánové rychle pochopili, že bohatství státu a jeho obyvatel i životní úroveň nezávisí na velikosti země, ale především na dobrém vzdělání. Právě proto má tento severský stát tak kvalitní a dobře fungující školství. Za vše mluví už jen fakt, že vláda každý rok vkládá do školství více než 10 % státních příjmů, čemuž se Česká republika v žádném případě nevyrovná. Pro studenty, kteří chtějí studovat ve vyspělé přátelské zemi, s kvalitním vzdělávacím systémem a nízkými výdaji, je Dánsko tím pravým místem.

Moderní a praktické studium bez zbytečností

Hlavním důvodem, který ale motivuje studenty ze všech států EU, aby v Dánském království chodili do škol, je především fakt, že studium je zcela zdarma. České studenty navíc potěší jistě i to, že způsob výuky se od toho českého zcela liší. Především odpadá nudné biflování nesmyslných pojmů, zavedené ještě za Rakouska-Uherska. Namísto toho jsou součástí výuky především diskuze a studentské projekty s důrazem na tolik potřebnou týmovou spolupráci. Taktéž vztah studentů i učitelů je úplně jiný než u nás, založený na vzájemné důvěře a porozumění.

Přijímací řízení zvládne každý

Sen o studiu v Dánsku přitom není vůbec složité realizovat. Každá univerzita má sice své požadavky, které se mohou v drobnostech lišit, ale v zásadě je potřeba jen několik věcí:

  • maturitní vysvědčení
  • výpis známek ze středoškolského studia
  • motivační dopis
  • kopie průkazu totožnosti
  • reference od učitelů ze SŠ nebo od zaměstnavatele
  • anglický certifikát

Maturitní vysvědčení je nutné nechat přeložit do angličtiny a poslat i originál, podobně to je i se známkami ze střední školy. Motivační dopis by měl obsahovat především důvody, proč se student chystá právě do Dánska, jak si představuje své budoucí povolání a podobně. V případě angličtiny pak rozhodně nestačí maturita z anglického jazyka, většina univerzit vyžaduje certifikát CAE nebo IELTS.

Poslední věcí, bez které se neobjedete, je kvalitní cestovní pojištění. Pokud na jeho sjednání zapomenete, nic se neděje, můžete si sjednat i cestovní pojištění online. S naší pomocí si můžete sjednat studentské pojištění online odkudkoliv, a pak už se jen těšit na začátek školního roku a plno nových zážitků.