Chystáte se studovat v cizině? Získejte cestovní pojištění zdarma!

Máte chuť vyzkoušet některou ze zahraničních škol, poznat nové přátele a přičichnout k cizí kultuře, ale brzdí vás finance? V tom případě vyzkoušejte služeb jedné z nejznámějších českých pojišťoven, která nyní nabízí pojištění do zahraničí zcela zdarma!

Cestovních pojištění je nabízeno mnoho, ale jak vybrat to nejvýhodnější a nejlepší? Pro tyto účely je nejlepší využít srovnávač pojištění, který porovná veškeré nabídky na trhu a vybere tu nejvýhodnější.

Aktuálně se také vyplatí pohlídat, jak jsou na tom cestovní pojišťovny po koronaviru a jaké nabízí momentálně podmínky pro vycestování do zahraničí.

Pobyt v cizině přináší výhody, není ale zadarmo

Poznání zajímavé země, nových tváří, ale i osamostatnění a možnost vyzkoušet si život bez rodičů. To vše mohou získat mladí lidé, kteří stráví studijní pobyt v cizině. Kromě toho ale přináší pobyt v zahraničí i možnost získat kvalitní reference do CV, podílet se na tvorbě úspěšného projektu anebo obdržet zajímavou pracovní nabídku. Poslední varianta se týká hlavně studentů v Dánsku, kteří se kromě sezení v lavicích účastní i praxe ve vybraných společnostech, kde po skončení školy často začnou pracovat.

Studium v zahraničí zkrátka přináší mnoho výhod, které předchozí generace neměly, a byla by určitě škoda jich nevyužít. Bohužel pobyt na zahraničí škole je velmi náročný, a to nejen z hlediska studia, ale především financí. Mnoho z těch, kdo se chtějí do ciziny vypravit, ale nemají dost peněz, proto volí možnost krátkodobého pobytu v cizině, který je hrazený z fondů EU. Poptávka ale značně převyšuje nabídku, a tak jen zlomku studentů je umožněn výjezd na Erasmus+. Ti ostatní pak musí vše hradit ze svého.

Pojišťovna MV ČR se rozhodla pomoci

Podat pomocnou ruku mladým lidem se proto rozhodla Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR a zařadila do své nabídky cestovní pojištění pro studenty zdarma. Nárok na něj mají všichni klienti této zdravotní pojišťovny, kteří se rozhodnou vypravit do ciziny a začít zde studovat. Zdravotní pojišťovna MV ČR se však rozhodla ukázat, že prestižní ocenění Czech Superbrand 2017 nezískala náhodou. Každý, kdo se zúčastní výuky na zahraniční škole, navíc získá od této pojišťovny příspěvek na lékařskou prohlídku ve výši 600 Kč.

Vzhledem k tomu, že za takové studium v Dánsku nemusí čeští studenti hradit žádné poplatky, může ten, kdo využije služeb ZP MV ČR, studovat v zahraničí za téměř nulové náklady. Zájemci by si však měli pospíšit. Exkluzivní nabídka cestovního pojištění zdarma platí jen deset dní a byla by velká škoda jí nevyužít.