Potřebujete rychle auto? Využijte některou z půjčoven!

V dnešní době má již řidičský průkaz téměř každý. Ne každý má ale čas, auto si koupit. Také na něj nemusí mít peníze. Pak ale dojde k situaci, kdy je vozidlo potřeba. Naštěstí lze využít služeb některé z mnoha autopůjčoven.

Jak vybrat dobrou autopůjčovnu

  • Dobré reference

Asi nejdůležitější jsou v tomto případě dobré reference. Pokud nikdo z přátel nebo z rodiny, žádné dobré místo, kde si vozidlo vypůjčit nezná, není problém poohlédnout se v internetových diskuzích. Pokud má zájemce zálusk přímo na určitou půjčovnu, může si i sám založit vlákno. Pak už stačí jen nechat ostatní, ať se vyjádří.

  • Doba působení na trhu

Je určitě dobré prohlédnout si webové stránky vybrané půjčovny a zjistit si o ní co nejvíc. Zejména, jak dlouho už na trhu působí. Noví provozovatelé mohou být sice více snaživí, ale zase jim chybí potřebné zkušenosti. Mohou mít špatně ošetřené smlouvy a podobně.

  • Doplňkové služby

Vyspělá firma, která se zabývá zapůjčením vozidel, nabízí často i další služby. Může to být třeba zapůjčení auta i s řidičem či výpůjčka dalšího zařízení a doplňků. Jedná se například o autosedačky, tažná zařízeníGPS navigace a tak dále.

  • Cena

V tomto případě by neměla být cena tou hlavní prioritou. Nicméně i možnosti případných zájemců jsou limitované penězi. Je dobré si dát pozor na výrazně levné firmy. Nízká cena totiž může signalizovat, že ne vše je úplně v pořádku.

Máte zájem o výhodné povinné ručení? Využijte kalkulačky pro pojištění auta a sjednejte si povinné ručení za příznivou cenu.

Na co si dát pozor

Každý zájemce by si měl především zkontrolovat vozidlo, které je mu zapůjčeno. Předně se zaměřit na jeho vady a požadovat, aby byly zaneseny do smlouvy.

Dále je nutné zkontrolovat si samotnou smlouvu. Ta musí obsahovat vymezení jejího předmětu, typ zapůjčeného vozidla i s případným příslušenstvím. Dále dobu na kterou si zákazník vozidlo půjčuje a cenu. Samozřejmostí by mělo být i sjednané povinné ručení, tím pádem i zelená karta, k danému vozidlu.

Autopůjčovny v Praze

  • Agile Praha

Půjčovna se nachází na Praze 4. Na stránkách si můžete automobil přímo vybrat, spočítat jeho cenu a zarezervovat. Od 900 Kč za den.

  • Asap Rent car

Společnost zákazník nalezne poblíž letiště na Praze 6. Na webové prezentaci je představen vozový park. Auta se dají zarezervovat. Od 450 Kč za den.

  • JJ Rent Car

Stejně jako u předešlých, ani zde nechybí možnost prohlédnutí automobilů, ceník a případná rezervace. Areál půjčovny se nachází na Praze 9. Nejlevnější auta od 450 Kč za den.

  • Automoc

Tuto firmu naleznete přímo v centru na Praze 2. Na rozdíl od ostatních nabízí k pronájmu pouze vozy značky Škoda. Nejlevnější automobil se dá zapůjčit za 540 Kč.

  • Taggart

Půjčovna Taggart se nachází nedaleko hlavního nádraží, přímo v centru dění. Zákazník si může vybrat z několika různých typů vozů. Nejlevnější se přitom dá půjčit už za 233 Kč za den.

V případě, že Vás žádná z půjčoven nezaujala, můžete vyzkoušet přímo srovnávač Skyscanner.