Romantický víkend v Paříži aneb jak stihnout to nejlepší během dvou dnů

Francie patří mezi nejlákavější turistické destinace. Ročně ji navštíví tisíce lidí, z nichž většina míří právě do Paříže, města kultury, módy a elegance. Město je rozlehlé s mnoha zajímavými místy, nicméně to nejlepší se dá vychutnat i během víkendu.

Život v Paříži je snem mnoha lidí

Pobyt ve Francii láká stále více cizinců, a to nejen z Evropy, ale i ze vzdálených asijských zemí. A není divu, vždyť celá země toho má spousty co nabídnout. Od vysokých hor, po romantické zámky na Loiře, až po Paříž, kterou by si měl prohlédnout samozřejmě každý, kdo do Francie zamíří. Právě francouzská metropole je světoznámě proslulé centrum umění, kulinářských specialit a šarmu. Také nabízí mnoho krásných zákoutí, která se vyplatí objevit. Nicméně i když budete trávit pouze víkend v Paříži, nemusíte zoufat. I během takto krátké doby ale není problém vidět ty nejkrásnější perly francouzské metropole.

Ovšem ani u výletu na jeden nebo dva dny nesmíte zapomenout na kvalitní cestovní pojištění. V případě, že je zájezd na poslední chvíli, je možné sjednat cestovní pojištění online.

Pohled na metropoli si musí vychutnat každý

Velkým hříchem by jistě bylo promeškat známou klasiku, a to Eiffelovu věz, Louvre a Notre Dame. Pokud přijedete ráno, můžete jako první zamířit právě na Eiffelovku a užít si dokonalý výhled na celou Paříž, který nabízí. Chcete vidět metropoli z ptačí perspektivy, ale nechce se vám kupovat drahé vstupné? V tom případě zamiřte do restaurace na střeše obchodního domu Printemps a užjite si luxusní pohled na Paříž odtud.

Jestliže chcete ve Francii výhodně nakoupit, můžete rovnou zůstat. Samotná prohlídka Printemps je totiž úchvatným zážitkem. Tvoří ho tři budovy o 25 patrech a především desítky obchodů s proslulou francouzskou módou. Taktéž si zde můžete dopřát lahodný oběd a vyzkoušet delikatesy od předních pařížských gastronomů.

Muzea umění i atrakce pro děti

Milujete-li umění, můžete odpoledne zamířit do Musée de des Arts Décoratifs, které sídlí v jednom z křídel Louvre. Prohlídnete si nejen typickou francouzskou módu, nábytek, plakáty, ale taktéž můžete shlédnout ukázky filmů z 60. a 70. let. Naopak pokud cestujete s dětmi, můžete se vypravit do zábavního parku a budete mít z čeho vybírat. V Paříži jsou totiž dva a jeden je lepší než druhý.

Prvním z nich je známý Disneyland, kde si děti mohu zaskotačit na více než 60 atrakcích, zatančit s s Disneyho postavami či vidět proslulé alegorické průvody. Naopak starší děti a studenty zaujme spíše Asterix park, jemuž dominují ty nejšílenější horské dráhy, a také krásné delfinárium.

Večer se můžete vydat zpět do centra a užít si příjemnou noční procházku Paříží. Odměnou vám bude pohled na rozzářenou Eifellovku, katedrálu Notre Dame a široké bulváry. V případě špatného počasí zamiřte do butiků v jedné z mnoha pasáží. Luxusní ulice se skleněnou střechou byly budovány již od 19. století, s nástupem moderních obchodních domů jich spousty byly zničeny, ale některé pasáže můžete obdivovat dodnes.

Krásné památky pohladí na duši

Po nezbytném odpočinku v některém z mnoha hotelů se můžete druhý den časně ráno vydat třeba na mši do slavné Notre Dame. Krásná gotická katedrála vystavená na pozůstatcích raně křesťanských kostelů je jedním z nejvíce navštěvovaných míst metropole. Kromě zdobeného interiéru se nabízí i pohled na okolí chrámu z jedné z jeho věží. Odtud se můžete vypravit k dalšímu gotickému kostelu Saint Chapelle. Nalevo od něj můžete spatřit Pont Neuf, nejstarší most v Paříži.

V odpoledních hodinách si ještě můžete prohlédnout Vítězný oblouk a neoklasicistní chrám Madelaine, nebo si jen zarelaxovat v některém z proslulých parků. Na závěr pobytu se nezapomeňte vydat na slavný pařížský bulvár Monmartre a vychutnejte si poslední chvíle v Paříži na šálkem něčeho dobrého v jedné z mnoha luxusních kaváren.