Nové Autopojištění Allianz po prvním měsíci boduje na českém pojistném trhu

Allianz během posledního měsíce zdvojnásobila celkový prodej autopojištění. Šestnáct procent českých motoristů, kteří si v říjnu sjednali pojištění vozidla, tak uzavřelo smlouvu právě s Allianz. Další výhodná novinka na sebe nenechává dlouho čekat.

„Nový model autopojištění platí od začátku října a zájem o něj je podle údajů, jež máme k dispozici, obrovský,“ tvrdí šéf obchodu Allianz pojišťovny Petr Hrbáček. „Produkce nám v porovnání s předchozím měsícem narostla o více než 40 procent. Výrazně se zvýšila i návštěvnost našich poboček, která se samozřejmě liší podle jejich dostupnosti. Naprosto konkrétní informace dostáváme z Call Centra, kde lze autopojištění sjednat na dálku a kde stále evidujeme více než 25procentní nárůst. A doslova nám praská ve švech i náš web s rychlou kalkulačkou. Na něm neklesá navýšení pod 350 procent,“ vypočítává Hrbáček.

Řidiči jsou nejvíce překvapeni tím, že jim Allianz bude vracet pojistné. V případě, že jej neprojedou, nezůstane v pojišťovně, ale majiteli auta sníží budoucí předpis. Jde tedy o podobný model, jaký lidé znají v rámci odběru vody, elektřiny či plynu. Druhé velké překvapení se týká toho, že řidiči nemusí mít v autě sledovací zařízení, tzv. Velkého bratra v podobě telematické jednotky a že jim stačí pouze vyfotit tachometr. Podle informací z Allianz na nabídku reagují hlavně motoristé s nízkým nájezdem, kterým ve většině případů pojišťovna dokáže nabídnout nejnižší cenu na trhu.

Kampaň, týkající se nového povinného ručení a havarijního pojištění, počítaných podle najetých kilometrů, změnila život také pracovníkům Call Centra. „Každý den žijeme motoristickou tématikou, naše kapacita je na maximu a nezastaví nás ani právě probíhající chřipková epidemie,“ tvrdí šéf Call Centra Allianz pojišťovny Martin Hlaváč. Přiznává, že čekací doba se nyní na jeho pracovišti trochu protáhla. „Uvažujeme nad rozšířením kapacit, z našeho pohledu už ale není kam se rozpínat, naši operátoři by si mohli sedět pouze na kolenou,“ vysvětluje Hlaváč.

Vzhledem k tomu, že pravá sezóna autopojištění ještě v podstatě ani nezačala, Allianz neočekává, že by se v následujících týdnech mohla situace změnit.