Neapol, město kde zažijete pravou Itálii

Neměli jste během léta čas dát si pauzu, užít si sluníčka, zažít něco nového a nyní to chcete napravit? Pokud hledáte místo, kde je ještě stále pěkné počasí, možnost koupání, ale zároveň i zajímavá místa k vidění, je pro vás Neapol tou pravou volbou!

Zaujme zaručeně každého

Hluk, dopravní chaos, ale i zajímavá místa a různé druhy vůní. Zřejmě tak na vás zapůsobí toto temperametní město, ihned poté, co vyjdete z nádražní budovy nebo z letištního terminálu. Nicméně, až se ponoříte do této směsice útočící na Vaše smysly, zjistíte, že bez ohledu na to co vás baví nebo zajímá, si zde určitě přijdete na své.

Velkým tématem je v Neapoli mafie, která zde působí již od 19. století. Zločinecká organizace Camorra operuje kromě Itálie i v dalších zemích Evropy, Českou republiku nevyjímaje. Při běžných cestách do Neapole mafie ovšem nepředstavuje žádné riziko a turisté se jí nemusejí obávat.

Zajímavé památky i luxusní butiky

Milovníky historie jistě zaujmou zdejší hrady, kterých je zde hned několik a patří mezi nejzajímavější v Itálii. Symbolem města je stará pevnost Castello Nuovo, postavená ve 13. století. Za prohlídku stojí i Castel dell´Ovo stojící na malém ostrůvku Megaride. V

elkým hříchem by pak jistě bylo nenavštívit proslulé Národní archelogické muzeum, které naleznete na Piazza Museo severně od centra města, a také obrazovou galerii v bourbonském paláci Reale di Capodimonte.

Pokud si chcete spíše užít nákupy než historii, určitě navštivte uličku Via Gregorio Armeno, kde se vyrábějí betlémové figurky, které si můžete domů zakoupit. Stejně tak byste neměli minout náměstí Piazza Bellini s velkým množstvím restaurací, barů a kaváren, ale také obchodů s uměním a starožitnostmi.

Vzhůru na Vesuv

Během návštěvy Kampánie by byla určitě velká chyba zůstat jen v Neapoli a nenavštívit zajímavé okolí. Například dodnes činnou sopku Vesuv a antické Pompeje, kterým tento vulkán přinesl v roce 79 n. l. zkázu. P

okud chcete absolvovat výstup přímo na Vesuv, v žádném případě si nezapomeňte sjednat pojištění cesty do zahraničí. Nikdy nevíte, zda si třeba nevyvrknete nohu a nebudete potřebovat lékařské ošetření, a proto nezapomeňte ani na asistenční služby a úrazové připojištění.

Pokud na návštěvu pojišťovny před odjezdem zapomenete, nic se neděje. Online cestovní pojištění není problém sjednat přímo z Itálie. Stačí když, budete mít přístup k internetu. Třeba ze svého mobilního telefonu a nebo můžete použít kreditní kartu.

Pompeje – střet současnosti s historií

Do samotných Pompejí se asi nejlépe z centra Neapole dostanete příměstským vlakem a na jejich návštěvu je doporučeno vyhradit si celý den. V zachovalém antickém městě si můžete prohlédnout množství zajímavých památek, které se díky sopečné lávě dokonale zachovaly až do dnešních dnů.

Na závěr vaší dovolené se určitě nezapomeňte vrátit zpět do Neapole a udělat si výlet na vrch Vomero, který se tyčí nad městem. Odsud si můžete místa, která jste navštívili, v klidu prohlédnout z ptačí perspektivy. A před samotným odjezdem se zkuste zastavit v některé z místních trattorií a vychutnat si pizzu margheritu, která Neapol tak proslavila.