Kooperativa dominovala anketě Pojišťovna roku AČPM

Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) vyhlásila výsledky již 17. ročníku ankety Pojišťovna roku. Nejúspěšnější pojišťovnou se stala Kooperativa, jenž zvítězila v kategoriích Pojištění občanů, Pojištění průmyslu a podnikatelů i Životního pojištění.

„Zejména u pojištění velkých průmyslových majetků je spolupráce makléřů a pojišťoven nezastupitelná. Jsem velmi rád, že jsme v ní úspěšní a odráží se to i ve výsledcích této ankety. Toho bychom nemohli dosáhnout bez profesionálního přístupu všech našich kolegů, a to nejen z obchodu, ale také z underwritingu a risk managementu, správy smluv a zejména bez vstřícné a rychlé práce našich likvidátorů. Těm všem patří mé poděkování,“ ocenil výsledky ankety Martin Diviš, předseda představenstva a generální ředitel pojišťovny Kooperativa.

Výborné postavení pojišťoven VIG ČR mezi pojišťovacími makléři potvrdily také výsledky České podnikatelské pojišťovny, která zvítězila v kategorii Autopojištění a druhé místo obsadila v kategoriích Pojištění průmyslu a podnikatelů, Pojištění občanů a třetí místo v kategorii Životní pojištění. Kooperativa a ČPP tak ve všech čtyřech hlavních kategoriích dosáhly pódiového umístění. Páté místo pak patřilo Pojišťovně České spořitelny v kategorii Životní pojištění.

O výsledcích ankety Pojišťovna roku svými hlasy rozhodují makléři, tedy odborníci na pojištění, kteří jsou s produkty pojišťoven v dennodenním styku. Proto nejlépe dokážou ocenit nejen kvalitu produktů, ale i doprovodných služeb, které pojišťovny nabízejí koncovým klientům, ale i obchodním partnerům.