Jak si sjednat cestovní pojištění z ciziny?

Uzavření pojištění cesty do zahraničí je samozřejmě nezbytností před každým výjezdem do ciziny. Co ale dělat v případě, že se na sjednání cestovního pojištění zapomene?

Pilně se připravujete na dovolenou nebo na studijní či pracovní cestu do ciziny a myslíte si, že máte všechno. Po příletu do cílové destinace ale zjistíte, že na podstatnou položku – tedy na pojištění cesty do zahraničí – jste zapomněli. Nemáte sice žádný zdravotní problém, ale i tak ve vás hlodá nepříjemný pocit i nezodpovězená otázka, co se stane, když k nějakému zranění či nemoci přeci jen dojde.

Sjednejte si pojištění přes internet

Kvůli tomu, že jste již v cizím státě, máte v podstatě jedinou možnost. Uzavřít si cestovní pojištění online přes internet. Nesmíte ale zapomenout, že ne každá pojišťovna tento postup uznává. Pokud se ale budete chtít pojistit přes naší online kalkulačku, máme pro vás dobrou zprávu. Všichni pojistitelé, jejichž služby nabízíme, totiž umožňují sjednání pojištění přímo ze zahraničí .

Jediné, co se může lišit, je doba, od kdy začne sjednaná pojistka platit. Tak například u Allianz, Direct pojišťovny, Generali i u pojišťovny AXA je smlouva uzavřena v okamžiku platby. Pokud si tedy pojištění na dovolené uzavřete online, začne vám platit v podstatě ihned. Naopak u ČSOB pojišťovny začne pojistka platit hodinu po zaplacení. Nejdéle si na pojištění počkáte u VZP, zde je čekací lhůta čtyři hodiny.

Využijte kreditní kartu

Nemůžete se k internetu dostat, nebo nemáte sjednané internetové bankovnictví? V tom případě nezoufejte. Druhou variantou je uzavření cestovního pojištění ke kartě. To se vyplatí sjednat zejména v případě, že vám postačí krátkodobé cestovní pojištění, což bohatě stačí k tomu, abyste nějaký čas vydrželi. Naopak celoroční cestovní pojištění nebo dlouhodobé pojištění cesty do zahraničí je lepší uzavřít přes online sjednání.

Pojištění ještě nemáte sjednané a už potřebujete lékaře? V tom případě nepanikařte a přečtěte si naše tipy, jak přežít v cizině bez pojištění.